25 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăTravelCapitala Canadei - istoric, obiective turistice și idei pentru concediu

Capitala Canadei – istoric, obiective turistice și idei pentru concediu

Data:

Articole Asemanatoare

10 idei de afaceri cu bani puțini

Ideile de afaceri cu buget redus reprezintă o modalitate...

10 idei de afaceri pentru care ai nevoie de spații comerciale în zone cât mai active

Deschiderea unei afaceri într-o zonă comercială activă poate aduce...

5 sfaturi pentru a-mi ajuta angajații să fie mai productivi

În mediul de afaceri actual, creșterea productivității angajaților este...

Ottawa este un oraș istoric interesant, aflat în zona de est a țării, care a devenit apreciat pentru peisajele impresionante și pentru obiectivele turistice importante. Aflat pe malurile râului cu același nume, orașul este asociat de cele mai multe ori cu simbolurile naționale ale Canadei. Totodată, capitala Canadei este renumită pentru clădirile guvernamentale impunătoare și pentru moștenirea culturală și istorică, oferind numeroase muzee, galerii și festivaluri care atrag an de an turiștii.

Capitala Canadei – Istoria orașului Ottawa

Ottawa este un oraș cu o istorie fascinantă, plină de evenimente importante care au contribuit la bazele orașului așa cum îl cunoaștem astăzi. Înainte de a deveni capitală, era un oraș mic, cunoscut sub numele de Bytown. Acest nume a fost luat de la colonelul John By care a contribuit la construcția Canalului Rideau. În trecut, Regina Victoria a ales acest oraș pe post de capitală a Provinciei Unite a Canadei deoarece era amplasată strategic între provinciile vorbitoare de limba engleză și franceză, scopul fiind de a evita tensiunile dintre comunitățile lingvistice și de a încuraja ideea de unitate.

În anul 1859, regina a anunțat că Ottawa devin capitală oficială și de atunci orașul a cunoscut o dezvoltare rapidă. Au fost construite clădiri guvernamentale importante și în timp, orașul a stat martor la numeroase evenimente din istoria Canadei. Datorită deciziilor strategice, Ottawa a rămas capitala Canadei și a devenit un simbol al unității naționale și al diversității.

Capitala Canadei – Obiective turistice

Capitala Canadei - Obiective turistice

Sursa foto

Ottawa este un oraș impresionant datorită numeroaselor obiective turistice care atrag vizitatori în fiecare an, multe dintre ele stând mărturie pentru istoria complicată a acestei țări. Dacă ajungi aici, poți trece pe listă următoarele locuri importante pe care nu le poți rata:

 • Dealul Parlamentului găsit sub denumirea de Parliament Hill este epicentrul politic în Canada și aici vei găsi clădiri edilitare importante, printre care și Parlamentul, unde poți participa la tururi ghidate și poți vedea schimbul gărzilor. 
 • Muzeul de Artă din Ottawa sau National Gallery of Canada unde poți să admiri colecții impresionante atât de artă canadiană cât și internațională. Nu uita de Marele Clopot de la intrare!
 • Muzeul de Istorie Canadiană  pe care îl vei găsi cu numele de Canadian Museum of History) se află în Gatineau și îți va oferi o incursiune interesantă în istoria canadiană. Dacă ești pasionat de istorie, nu poți rata acest muzeu și toate exponatele sale.
 • Muzeul Aviației și Spațiului Canada  este locul în care poți să admiri mai multe aeronave și rachete folosite de canadieni inclusiv în conflictele militare cărora au trebuit să le facă față de-a lungul timpului. 
 • Canalul Rideau este considerat un canal istoric care a devenit renumit pentru patinoarul care se face aici iarna, dar și pentru zonele înconjurătoare impresionante pe care le poți admira pe jos sau cu barca.
 • Grădina Botanică Națională este un loc superb în care poți petrece timpul în natură atunci când vrei să admiri plantele și expozițiile tematice. Aici, te vei relaxa și vei fi mai aproape de natură, în timp ce privești plante unice și interesante.
 • Muzeul de Știință și Tehnologie Canada este perfect pentru tine dacă ești pasionat de astfel de domenii. Vei face cunoștință aici cu invenții din Canada și cu tehnologie care a avut darul de a schimba modul în care cunoaștem viața astăzi. 
 • Podul Alexandra este un loc superb pentru promenadă și îți oferă imagini superbe asupra râului Ottawa pe care le poți imortaliza în fotografii pe care să le păstrezi amintire de la vizita aici.

Idei de activități în capitala Canadei

Odată ce ai ajuns în Canada și mai ales în capitală, cu siguranță ai o listă cu idei de activități care să te ajute să ai un timp memorabil aici. Dacă nu, îți prezentăm noi mai multe posibilități de distracție și petrecere a timpului liber aici:

 • Vizitează clădirea Parlamentului cu ajutorul unui tur ghidat și află mai multe despre sistemul politic canadian și despre istoria sa fascinantă. Dacă ajungi la ora potrivită, poți asista inclusiv la schimbul de gardă.
 • Patinează pe canalul Rideau acolo unde iarna se amenajează un cel mai lung patinoar natural din lume. Poți savura băuturi calde de la chioșcurile de pe margine în timp ce te distrezi aici. 
 • Plimbă-te cu bicicleta pe canalul Rideau în timpul sezonului cald, când poți închiria aici biciclete și poți explora inclusiv zonele înconjurătoare.
 • Vizitează muzeele și cartierele istorice, descoperind arta și știința de aici. Ottawa este plină de clădiri istorice impresionante și de clădiri guvernamentale pe care le poți admira. Totodată te poți plimba și prin cartierele istorice pentru a descoperi magazinele de antichități, muzeele și galeriile de aici.
 • Participă la festivalurile locale, verificând calendarul evenimentelor pentru a ști în ce perioadă să vii aici. 

De ce să vizitezi capitala Canadei?

De ce să vizitezi capitala Canadei?

Sursa foto

Dacă te întrebi de ce să vizitezi capitala Canadei, trebuie să știi că vei ajunge într-un loc plin de istorie. Orașul găzduiește numeroase clădiri impresionante, care spun povestea unui trecut zbuciumat, dar și galerii de artă renumite la nivel mondial. 

În plus, te vei bucura de natură și de frumusețea pitorească a locurilor. Orașul este situat pe malurile râului cu același nume și este înconjurat de peisaje naturale suprinzătoare. Poți explora aici parcuri, grădini botanice, poți face drumeții sau plimbări în natură și poți patina pe gheață.

Totodată, aici vei putea participa și la numeroase festivaluri și evenimente. Spre exemplu, poți veni de zilele Canadei, poți participa la festivalul de jazz sau poți să vezi Festivalul Lalelelor 

Ottawa este un oraș multicultural, deci vei găsi numeroase experiențe pe care să le încerci și, în plus, este un loc prietenos și sigur, cu oameni ospitalieri. 

Ce limbă se vorbește în capitala Canadei?

Cele două limbi oficiale în capitala Canadei sunt engleza și franceza. După cum se știe deja, Canada este o țară bilingvă și statutul acesta se poate vedea în tot sistemul guvernamental, dar și în modul în care se comunică în Ottawa. 

Majoritatea locuitorilor vorbesc ambele limbi și le vei putea folosi pentru a te descurca în locurile publice așa cum sunt magazinele, serviciile hoteliere, transportul public și restaurantele.

Cum este vremea în capitala Canadei?

Canada are un climat prietenos în special cu turismul, oferind câte ceva pentru fiecare. Cele mai importante caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când ești interesat de sezoanele în care poți vizita Canada și de condițiile pe care le vei găsi aici, sunt:

 • Primăvara vine cu temperaturi în creștere și copaci înfloriți. În martie este posibil să fie încă rece, dar zilele sunt mai lungi și temperaturile sunt constant în creștere, cu precipitații variabile. Primăvara devreme este posibil să apară inclusiv ninsoare.
 • Vara vine cu temperaturi umede și calde în capitala Canadei. De obicei vei avea temperaturi de până la 30 de grade pe timpul verii, care pot urcă și peste această valoare, dar sezonul este considerat cel mai uscat dintre toate.
 • Toamna aduce culori vii și temperaturi plăcute. Începând din septembrie temperaturile încep să scadă iar la finalul toamnei pot fi înregistrați primii fulgi de zăpadă. Chiar dacă nu ninge, precipitațiile pot fi mai abundente în această perioadă.
 • Iarna este rece și de obicei vine însoțită de zăpezi abundente. În acest sezon sunt la foarte mare căutare sporturile de iarnă.

Legende și povești din capitala Canadei

Legende și povești din capitala Canadei

Sursa foto

Așa cum se întâmplă în toate orașele mari ale lumii, care sunt însoțite de o istorie vibrantă, și capitala Canadei are legende interesante pe care ar trebui să le descoperi:

 • Legenda lalelelor este una dintre cele mai populare din Ottawa și este strict legată de Festivalul Lalelelor. Se spune că tradiția a început în al Doilea Război Mondial, atunci când prințesa și familia regală Olandeză au fugit în Canada și drept recunoștință canadienii au primit 100.000 de bulbi de lalele care au înflorit în fiecare primăvară.
 • Legenda fantomei din Parlament este susținută de mai multe relatări care au expus fenomenele paranormale de aici. Se spune că este vorba despre fantomele foștilor angajați de aici care bântuie încă Palatul.
 • Legenda despre lacul Rideau care spune că în interior trăiesc monștri și creaturi misterioase. 
 • Legendele populațiilor indigene transmise din generație în generație relatează despre evenimente istorice, tradiții culturale și chiar creaturi sau personaje mitologice.
 • Legendele civilizațiilor subterane legate de tunelurile secrete și construcțiile aflate sub oraș, care sunt puse pe seama istoriei militare a capitalei. Se pare că toate au fost construite din nevoia de apărare în timpul conflictelor, însă legendele vorbesc despre activități paranormale și civilizații subterane.

Capitala Canadei este un oraș cu o istorie bogată, cu o cultură diversă, dar și cu numeroase legende care te vor atrage aici. De la plimbările în natură până la degustarea bucătăriei locale sau descoperirea istoriei orașului, Ottawa are ceva pentru fiecare turist care alege să o descopere.

Ultimele Articole